خوزستان اسپورت- مدیرکل هواشناسی خوزستان از آغاز بارشهای سنگین در استان از ساعت 16 امروز خبر داد و گفت: بارشهای در استان خوزستان تا عصر فردا ادامه دارد.
به گزارش خوزستان اسپورت، کوروش بهادری در گفتوگو با فارس ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: موج بارشهای سنگین باران همراه با تگرگ طبق پیش بینیها از ساعت 16 امروز بخشهای شمالی و پس از آن تمام آسمان خوزستان را فرا میگیرد.
وی افزود: میزان بارشها امروز و فردا در استان در بالاترین سطح خواهد بود لذا وقوع سیلاب و آبگرفتگی معابر در اکثر مناطق استان قطعی است.
مدیرکل هواشناسی خوزستان با اشاره به طغیان رودخانهها در استان و سرریز شدن آب سدهای دز و کرخه از شب گذشته گفت: با توجه به حجم بالای بارندگیهای امروز و فردا در استان وقوع سیل در مناطق مختلف استان بعد از پایان بارشها نیز قابل وقوع است.
بهادری تصریح کرد: با توجه به همه این اتفاقات از مردم میخواهیم تحت هیچ شرایطی تا اطلاع ثانوی از قرار گرفتن در چند متری رودخانهها خودداری کنند.
وی افزود: ما از مسئولان خواستهایم که زمینه تخلیه منازل و اقامتگاهایی که در نزدیکی حریم رودخانهها هستند را فراهم کنند.
در همین راستا، مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به تخلیه روستاها و منازل مجاور رودخانه ها در شهرهای شمالی خوزستان گفت: روستاها و شهرهای اطراف رودخانه دز به دلیل بارندگی و احتمال بالا آمدن آب رودخانه تهدید می شوند و در خطر سیل هستند.
هاشم بالدی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: صبح امروز در پی بالا آمدن آب رودخانه دز، پل شناور در دزفول تخریب شد. همچنین طراز بالای آب، پل چهارم دزفول را تهدید میکند.
وی با بیان اینکه در شهرستان دزفول 800 راس دام در اثر سیل از بین رفته است، افزود: چند واحد مسکونی نیز در اندیمشک خسارت دیده که پس از بررسیها به صورت دقیق گزارش داده خواهد شد.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان عنوان کرد: تخریب پل شناور دزفول خسارت جانی در پی نداشته است و میزان خسارت مالی نیز هنوز برآورد نشده است.
بالدی با بیان اینکه امشب نیز حجم بالای بارندگی را در خوزستان شاهد خواهیم بود، گفت: روستاها و شهرهای اطراف رودخانه دز به دلیل بارندگی و احتمال بالا آمدن آب رودخانه تهدید می شوند و در خطر سیل هستند.
وی تاکید کرد: امروز و امشب شهروندان خوزستانی در مسیر مجاور رودخانهها تردد نکنند و هشدارها در این زمینه را جدی بگیرند.
بالدی افزود: دستور تخلیه روستاها و خانه های اطراف رودخانه ها در شهرستان های اندیمشک، دزفول و شوش داده شده است.
.
سيل پرسپوليس و استقلال رو با خودت ببر . بزار صدر مال ماست بشه
.خدايش اگه سد بشكنه تنها دلخوشيمون قهرمانى ليگ برتره?!
اونوقت چى!
خدايا خوزستان به تو پناه ميبره
سدسازی یک فناوری بشری است که در واقع ناحواسته یا نداسته بشر از روی طبیعت تقلید کرده است. در واقع سدسازی توسط ریزش کوهها یا زمین لرزه...یا توسط سگهای آبی ملیونها سال قبل از بشر وجود داشته است و طبیعت خودش سد ساز بوده.
اصل سد سازی به طور کامل مردود نیست و بلکه شیوه و تعداد و ارتفاع مهم است.
از طرفی این اطلاعات هر دانش اموز هم با اندکی مطالعه میتواند درک کند و چیز خیلی پیچیده نیست و با دانستن اندکی اطلاعات جغرافیایی مثل جوزه ابریز و ابرفت و تعاملات طبیعی زیست میحطی قابل درک است برای اکثر عموم.
با موافقت اصل سدسازی رعایت نکاتی ضروری است:
1- بجای سدهای خیلی بزرگ و مرتفع، تعداد بیشتر سد در ابریز های فرعی اجرا شود. نیورگاههای برقی هم میتواند کوچکتر ولی متعددتر باشد. این امر شاید اندکی از توان تولید بکاهد ولی ضریب امنیت تامین انرژی افزایش میدهد و از وابستگی شدید به تعداد محدود نیروگاه ابی کم میکند.
2- پراکندگی سدها کوچک موجب میشود به طور یکجا، حجم چندین ملیاردی پشت سدهای بزرگ جمع نشود و خطر شکستن یا رها سازی میلیارد مکعبی اب وجود نداشته و جلوی فجایع بزرگ گرفته میشود.
3- جلوگری از ساخت سدهای بزرگ ضمن افزایش ضریب ایمنی و کاهش اسیب پذیری پایین دست بر اثر سیل یا حملات نظامی-تروریستی، کمک به جریان ابرفتی و روند زیست محیط میکند.
4- به طور کل بایست در مسیر ابرفتی و سیلابی، تاسیسات اقتصادی و صنعتی و مسکونی.. ساخته نشود و حریم طبیعی رودها رعایت شود.
5- در راهبرد/استراتژی تامین آب و نیرو برق، بایست در کشورها بویژه کشور خشک و نمیه خشک ایران، منابع انرژی تجدید پذیر چون باد و آفتاب محور قرار بگیرد و همچنین ساختار کشاورزی به سمت تولید محصولات پربازده و کم مصرف آبی جهت دهی شود و مثلا کشت برنج بجز شمال در سایر مناطق ممنوع شود و حتی در شمال هم موارد آب و کشاورزی، کاملا مکانیزه-مدرن و صنعتی شود تا بازده تولید افزایش یابد.