خوزستان اسپورت- دو تیم فولاد و استقلال خوزستان در مرحله برگشت دوره اخیر لیگ برتر از نظر کسب امتیاز با هم برابر بودند.
به گزارش خوزستان اسپورت و به نقل از ایران ورزشی، لیگ پانزدهم در حالی با قهرمانی استقلال خوزستان به پایان رسید که جایگاه همه تیمها (غیر از استقلال اهواز) در نیمفصل دوم نسبت به نیمفصل اول تغییر کرد. جدول زیر به خوبی نشان میدهد که این 16 تیم تا چه اندازه صعود و سقوط داشتهاند. شاید به همین دلیل برخیها مدعی هستند که در پایان هر فصل معمولا تیمهایی موفق خواهند شد که در نیمفصل اول امتیازهای لازم را کسب کرده باشند، مگر در شرایط خاص.
استقلال خوزستان همامتیاز با فولادفولاد خوزستان که به دلیل نتایج بسیار ضعیفش در نیمفصل اول در رده چهاردهم قرار گرفته و انتقادهای بسیاری هم متوجه دراگان اسکوچیچ شده بود در نیمفصل دوم عملکرد فوقالعاده خوبی داشت و ناکامیهایش را جبران کرد. آنها در حالی از 15 بازی 25 امتیاز گرفتند که استقلال خوزستان (قهرمان لیگ) با همه نگاههایی که به آنها در رقابت با مدعیان قهرمانی بود به همین اندازه امتیاز گرفت. در واقع دلیل قهرمانی آنها جمع امتیازهای بیشتر در نیمفصل اول و البته پیروزی مقابل پرسپولیس و تساوی مقابل استقلال بود. استقلال خوزستان در واقع در نیمفصل دوم سهمیه آسیایی را از دست داد.
پرسپولیس قهرمان نیمفصل دومتیم پرسپولیس نباختن را قبل از شهرآورد رفت، آغاز کرد. شاگردان برانکو روند صعودیشان را 21 هفته حفظ کردند تا اینکه در بیست و دومین هفته متوالی به نفت تهران باختند. قرمزهای پایتخت از 15 بازی نیمفصل دوم 32 امتیاز به دست آوردند و در پایان هم به خاطر یک تفاضل گل کمتر در جایگاه دوم ایستادند. آنها در چند بازی فرصتهای گلزنی بسیاری را از دست دادند و در مقابل گلهای بدی هم دریافت کردند. همین اتفاقها باعث شد در پایان لیگ برایشان حسرت و افسوس باقی بماند.
استقلال همامتیاز با پدیدهاستقلال که در نیمفصل اول با کسب 30 امتیاز در رده دوم جدول قرار داشت در نیمفصل دوم نتوانست همان شرایطش را حفظ کند. دلایل زیادی برای این مساله قابل ذکر بود. شکست در شهرآورد برگشت، فشار روانی حاصل از نتایج خوب پرسپولیس، اختلافات درونی و... همه و همه دست به دست هم داد تا استقلال با 22 امتیاز از 15 بازی به کارش پایان دهد. در همین راستا تیم پدیده مشهد که با 17 امتیاز در رده دهم نیمفصل اول بود در نیمه دوم لیگ به اندازه استقلال امتیاز گرفت.
قهرمان حذفی، هشتمتیم ذوبآهن اصفهان که دو بازی اولش را در لیگ با شکست پشتسر گذاشته بود روزهای خوبش از هفته سوم به بعد و پیروزی مقابل سرخابیها آغاز شد. شاگردان یحیی گلمحمدی آنقدر خوب نتیجه گرفتند که در پایان نیمفصل در جایگاه سوم ایستادند.
اما همزمان با شروع بازیهای لیگ قهرمانان آنها روند صعودیشان را از دست دادند. ذوبیها از 15 بازی 20 امتیاز به دست آوردند و در نهایت به مکان هشتم نیمفصل دوم رسیدند. اما چون در نیمفصل اول 26 امتیاز داشتند، فصل را با قرار گرفتن در جایگاه ششمی به پایان رساندند.
صعود سیاهجامگانسیاهجامگان که به همراه سه تیم راهآهن، ملوان و استقلال اهواز جزو کاندیداهای سقوط بود در نیمفصل دوم عملکرد بسیار متفاوتی نسبت به نیمفصل اول داشت. فرهاد کاظمی توانست از 15 بازی 18 امتیاز بگیرد و در جایگاه دهم جدول نیمفصل دوم بایستد. همین اتفاق و البته تفاضل گل بهتر نسبت به ملوان باعث شد تا در نهایت لیگ برتری باقی بمانند. در مقابل تیم شهر انزلی از 15 بازی نیم فصل دوم 10 امتیاز جمع کرد که تفاضل گلشان هم منفی 9 بود. این اندوخته برای ماندن در لیگ برتر کافی نبود.
سقوط 7 پلهای سایپامجید جلالی با سایپا خوب شروع کرد و هیچ وقت هم اختلافش با مدیرعامل باشگاه رسانهای نشد. اما باخت مقابل استقلال در بازی برگشت پایانی بر سکوت او بود. جلالی به بخشی از مشکلاتش در طول فصل اشاره داشت که در نهایت منجر به برکناریاش شد. سایپا که در نیمفصل اول جایگاه ششم را به خود اختصاص داده بود در نیمفصل دوم به خاطر همین مشکلات سقوط 7 پلهای داشت و به رده سیزدهم رسید و فصل را با قرار گرفتن در جایگاه هشتم به پایان رساند.