خوزستان اسپورت- مصاحبههای چند هفتهی اخیر مدیرعامل باشگاه فولاد خوزستان یک نقطه اشتراک داشتهاند؛ اقتصاد مقاومتی.
به گزارش خوزستان اسپورت، علیرضا اژدریزاده با این استدلال که اگر سیاست کلانی در مملکت جاری و ابلاغ میشود، نباید در حد شعار نگه داشته شود، جذب بازیکن خارجی، عزیمت به اردوی خارجی و استفاده از البسه ورزشی خارجی را در تیم فولاد خوزستان ممنوع اعلام کرده است.
اژدریزاده در آخرین مصاحبهای که روز گذشته انجام داده، عنوان کرده است: «امسال به عنوان سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامگذاری شد و میخواهم دوستانم این شعار را تفسیر کنند. آیا این به این معنی است که ما بازیکن خارجی با کیفیت بسیار پایین و با مبلغ بالا جذب کنیم؟ و آیا در حالیکه در کشورمان امکانات برای برگزاری اردو وجود دارد، باید اردویمان را در خارج از کشور برگزار کنیم؟ یا اینکه در حالیکه در اینجا البسههای تولیدی بسیار خوبی داریم، از لباسهای خارجی استفاده کنیم؟»
تردیدی وجود ندارد که کمتر هواداری موافق جذب بازیکن خارجی دارای کیفیت بسیار پایین با مبلغ قرارداد بالا باشد، یا از برگزاری اردوی داخلی با امکانات مناسب و استفاده از البسه بسیار خوب داخلی انتقاد کند، اما آن چیزی که موجب واکنش و موضعگیری هواداران فولاد در مقابل مدیرعامل باشگاهشان شده، تفسیر شخصی اژدریزاده از شعار اقتصاد مقاومتی و تناقضهای موجود بین صحبتهای وی در رسانهها، با واقعیات میدانی موجود در تیم فولاد خوزستان است.
آقای مدیرعامل که حدود 2 ماه پیش برای یک مربی خارجی بهنام پائولو سرجیو
دعوتنامه رسمی فرستاده و در تهران با این مربی برای قبول سرمربیگری تیم
فولاد خوزستان پای میز مذاکره نشسته بود، در خصوص استفاده از بازیکن خارجی پیشداوری هم میکند و بدون آنکه نامی از بازیکنان خارجی موردنظر
پورموسوی برده شود، از کیفیت بسیار پایین و قیمت بالای قرارداد بازیکنان
خارجی صحبت میکند. این در حالیست که سابقه نشان داده میتوان بازیکن با
کیفیت بالای خارجی را با قیمت پایینی به فوتبال ایران آورد.
بهعنوان
مثال، در سال اول رسیدن اژدریزاده به صندلی مدیریت فولاد خوزستان،
عبدالله ویسی راهی برزیل میشود، دروازهبانی بهنام فرناندو خسوس را
انتخاب میکند و با قراردادی به مبلغ 500 میلیون تومان به ایران میآورد.
سنگربانی که سهم زیادی در قهرمانی استقلال خوزستان ایفا میکند و بهعنوان
بهترین دروازهبان لیگ پانزدهم شناخته میشود. و در همان سال است که
اژدریزاده قرارداد دروازهبان ایرانی را با مبلغی به مراتب بالاتر از مبلغ
قرارداد خسوس امضا نموده، در نیمفصل هم برای جذب یک دروازهبان ایرانی
دیگر از تراکتورسازی هزینه زیادی متحمل میشود، بدون آنکه دروازهبانان
ایرانی بتوانند رضایت هواداران تیمشان را جلب کنند.
اما در زمینه استفاده از البسه ورزشی داخلی هم تناقضهای فاحشی بین شعار تا عمل دیده میشود. در مسابقات تدارکاتی اخیر تیم فولاد خوزستان در تهران، لوگوی شرکت آلمانی آلاشپورت روی پیراهنهای تیم فولاد خوزستان نقش میبندد، تمامی بازیکنان این تیم استوکهای ورزشی تولیدی شرکتهای آدیداس، نایک، پوما، میزانو و ... را به پا میکنند و به توپهای شرکت آلمانی دربی استار ضربه میزنند.
در اکثر تصاویر مربوط به امضای قرارداد بازیکنان فولاد، اژدریزاده پیراهن تولیدی شرکت آلمانی آلاشپورت را به دست گرفته، با لبخند ملیحی به دریچه دوربین عکاس باشگاه چشم میدوزد. در برخی موارد هم که آقای مدیرعامل یک آستین از پیراهن تولید داخل را به دست گرفته، آستین دیگر پیراهن در دست بازیکنی است که پیراهن ورزشی تولید شرکت خارجی را به تن کرده و در حالی که لوگوی شرکت خارجی روی پیراهن ورزشی وی نقش بسته، در دفتر کار اژدریزاده حاضر میشود و زیر قرارداد با تیمی را امضا میکند که مدیرعامل آن شعار ممنوعیت استفاده از البسه خارجی را سر میدهد.
در عین حال، از اژدریزاده که مرتب به دیگران یادآوری میکند سال 96 بهعنوان «سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» نامگذاری شده است، میتوان این سئوالات را پرسید که چه میزان در راستای تحقق شعار «تولید و اشتغال» در باشگاه فولاد خوزستان گام برداشته است؟ آیا از زمان روی کار آمدن وی بهعنوان مدیرعامل، زمینه اشتغال در باشگاه فولاد خوزستان ایجاد شده، یا تعداد کارکنان چارت اداری باشگاه کاهش یافته است؟ آیا باشگاه فولاد در زمینه تولید (پروش بازیکن) همطراز با امکانات سختافزاری و آوازه آکادمیاش عمل کرده است؟ آیا یک ریال از طریق فروش بازیکن (با حق رشد بازیکن اشتباه نشود) که یکی از اساسیترین راهکارهای اقتصادی و درآمدزایی در فوتبال حرفهای است، نصیب باشگاه فولاد خوزستان شده است؟
شعار اقتصاد مقاومتی، موضوع جدیدی در سیاستگذاری کلان کشور نیست. اقتصاد مقاومتی اولین بار در سال 89 توسط رهبر انقلاب مطرح شد و در زمستان سال 92 سیاستهای 24 گانه اقتصاد مقاومتی رسماً از سوی رهبر انقلاب به رؤسای قوای سهگانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ گردید. طی چند سال اخیر هم نامگذاری سالهای شمسی برگرفته از همین سیاستگذاری کلان کشور بوده، بهطوری که قبل از سال 96 نیز از واژه اقتصاد یا اقتصاد مقاومتی در نامگذاری سالهای شمسی استفاده شده است.
بنابراین، ربط دادن سیاستگذاری باشگاه فولاد خوزستان با نامگذاری سال 96 شمسی یا سیاستگذاری کلان کشور، مورد پذیرش جمعیت هوادار فوتبال خوزستان واقع نشده، آن را نوعی تفسیر شخصی از سوی مدیریت باشگاه فولاد و یا به تعبیری فرار به جلو برای رهایی از انتقادات هوادارانی میدانند که از شرایط موجود در باشگاه فولاد ناراضی بوده و با وجود بیتوجهی متولیان نسبت به خواستههایشان، دست از مطالبه گری برنداشته، کماکان برای تقویت تیم محبوبشان تلاش میکنند.
رهبر انقلاب همچنان که سیاستهای 24 گانه اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کرده، در دیدار با دانشجویان تأکید داشته است: «اقتصاد مقاومتی فقط جنبه ی نفی نیست؛ این جور نیست که اقتصاد مقاومتی معنایش حصار کشیدن دور خود و فقط انجام یک کارهای تدافعی باشد؛ نه، اقتصاد مقاومتی یعنی آن اقتصادی که به یک ملت امکان میدهد و اجازه میدهد که حتی در شرایط فشار هم رشد و شکوفایی خودشان را داشته باشند. این یک فکر است، یک مطالبهی عمومی است... اقتصاد مقاومتی یعنی آن اقتصادی که در شرایط فشار، در شرایط تحریم، در شرایط دشمنیها و خصومتهای شدید میتواند تضمین کنندهی رشد و شکوفایی یک کشور باشد.»
چندی پیش یک نماینده مجلس عنوان کرده بود برخیها اقتصاد مقاومتی را اقتصاد ریاضتی تفسیر میکنند که این یک تفسیر اشتباه است. شاید ضعف درک مشترک راجع به یک پدیده، از جمله ایرادات مهمی است که ما را در اجراى کلى سیاستها با مشکل مواجه مىسازد.
به گزارش خوزستان اسپورت، با وجودی که علیرضا اژدریزاده در بخش پایانی از آخرین مصاحبه خود گفته است به انتقادات توجه میکند و به منتقدین احترام میگذارد، اما بعید بهنظر میرسد که مدیرعامل باشگاه فولاد حاضر شود تغییری در تفسیر شخصیاش از موضوع اقتصاد مقاومتی ایجاد نماید و با منتقدانش به درک مشترکی در این زمینه برسد.
موسوي شادگان
تفسیر جناب اژدری زاده از اقتصاد مقاومتی بدترین تفسیری هست که تو این چندسال راجب اقتصاد مقاومتی خوندم و شنیدم.
کارشناسی در تلویزیون خوزستان به ایشون گفت آقای اژدری زاده هیات مدیره 10 میلیارد بودجه تعیین میکنه برای تیم اما شما 7 میلیارد خرج میکنی و 3 میلیارد رو به شرکت فولاد پس میدی که مثلا بگی صرفه جویی کردم؟
همین که جناب اژدری زاده با یک تعداد بازیکن ایرانی (تاکید میکنم یک تعداد نه همه بازیکنهای فولاد) که مصدوم یا محروم هستن قرارداد میبنده و پول میلیونی پرداخت میکنه دقیقا برعکس با سیاست اقتصاد مقاومتی حرکت کرد.
بازیکن محروم خانزاده یادمون نرفته. بازیکن مصدوم اینقد زیاد هستن که جا نمیشه همه رو بنویسم
اقاي اژدري ناداني مديريت خودشون با نام اقتصاد مقاومتي به ما قالب نفرماييد..در ضمن بر روي سكوهاي استاديوم الغدير قرار نيست به اقاي اژدري خوش بگذره منتظر باشييين و ببينيد اقاي اژدري..
باشد که روزی از خواب غفلت بیدار شود وبه راه راست رهنمون شود.
اژدری عشق شهرت با این سوژه میخاد تیتر اول رسانه باشه
خودش بهتره هر کسی میدونه اگر از فولاد بره تیم دسته سه هم نمیذارنش مدیریت کنه
هوادارا فولاد که میرن غدیر نباید گول لیدرهایی بخورن که اژدری بهشون حقوق میده ، باید دقیقا مثل نفت ابادان همه استادیوم برعلیه این اقا شعار بده اینقدر شعار بدیم تا شرشو کم کنه بره // ولی بازم بعید میدونم اگه بره یه مدیرعامل دیگ با ادامه همین سیاست اژدری به جاش میاد
در وهله دوم : این مدیر بی خاصیت فولاد تنها هدفش از این شعار اقتصاد مقاومتی فقط به درازا کشوندن عمر مدیریتش هست که سالانه بیش از 70/80میلیون براش درآمد داره . البته دوستان وهواداران و رسانه ها نبایستی به این نکته ظریف غفلت کنند که مقصرتر از اژدری، اعضای هیئت مدیره واون افرادی هستند که درکارخانه فولاد این بی لیاقت رو به این سمت برگزیدند. چطور میشه که تمام ملت وهواداران ورسانه ها به بی سوادی و دروغ گویی و بی لیاقتی این فرد پی بردند ولی مسولین کارخانه فولاد وهیئت مدیره هنوز نمیدانند. دستهای پشت پرده این افرادیند که این فرد رو دارند حمایت میکنند.
( از خوزستان اسپرت صمیمانه تشکر میکنم وصورت ماهتون رو میبوسم وبخاطر حرفها و تهمتهایی که چند وقت پیش بهتون زدم بسیار معذرت خواهی میکنم امیدوارم نظرم بدون حتی یک کلمه سانسور ،چاپ بشه و موضوع هماهنگ شدن رسانه های خوزستانی رو برای مقابله با دستهای پشت پرده برای تضعیف فولاد وابقای مدیریت این اژدری جدی جدی بگیرید. )
سپاسگزارم به این دو نکته کلیدی اشاره کردید!
اقای اژدری زاده تمام نگاهها رو برده سمت بحث اقتصاد مقاومتی ولی هیچ اشاره نمیکنه که اگر سال اقتصاد مقاومتی نامگذاری شده سال تولید و اشتغال هم هست!
اشتغال!
هفته ای نیست که نسخه یکی از کارمندای باشگاه پیچیده نشه! نمیگم هر روز ولی هر هفته حداقل یکی از کارمندای باشگاه برگ اخراجش دستشه! از بزرگانه آکادمی فولاد شروع کنید الی آخر!
تولید!
در دوره اقای اژدری زاده چه تولیدی داشتیم! تیممون که مرکز تولید بازیکن بود یهویی شد واردکننده بازیکن درجه چندم از سیرجان و رفسنجان و بوشهر و زنجان و دشتستان و گرگان و مازندران و سیستان و بلوچستان!
ملیپوشان چی شدند! چرا یکی یکی از تیم رفتند! مدیری که شعار میدی بومی گرایی! چرا بچه ها ملیپوش آکادمی و خوزستانی خط میخورن بجاشون بازیکن ضعف از بیرون میارید!
اقای اژدری زاده!
میشه یک نفر را برای همیشه فریب داد و میشه همه رو برای برای یکبار فریب داد ولی نمیشه همه رو برا همیشه فریب داد!
دیر یا زود پرده از اسرار میافتد!
والا اژدری از اقتصاد چی میفهمه که حالا مقاومتیشم بکنه....
1-اقتصاد مقاومتی زمانی معنی داره که شما نیازتو تمام و کمال بتونی برطرف کنی در تمام زمینه ها و نیازی به صرف هزینه نباشه شما کلی بازیکن تو آکادمی پرورش میدی بعد که بازیکن شدن میگی به سلامت چند سال بعد با مبالغ میلیاردی واسه خودت بازی نمی کنن یعنی با همین کار میلیارد ها تومتن به باشگاه ضرر زدی حتی بابت رضایت نامه بازیکن نمیتونی پول بگیری
2-چطور شد امسال یادتون افتاد اقتصاد مقاوتی رو پیاده کنید ؟ و حالا که اجرا کردید چرا باز بازیکن میلیاردی دارید ؟
3- چرا سپاهان این کارو نمیکنه که یا بقیه تیم های فولادی؟
اینم شد مدیر اگر اقتصاد مقاومتی میدونی چیه بازیکنای با کیفیت داخلی میگرفتی نه هر چی مصدومه جمع کرده از داشته هات استفاده میکردی نمیزاشتی بازیکنات برن اخه یک چیزی بگو تو عقل بگنجه .........
ضمن تشکر از سایت وزین ورزش خوزستان
از نوع نگاه و اندیشه مدیرعامل باشگاه فولاد خوزستان بسیار متاثر شدم و بر خود لازم دانستم در پاسخ به استفاده ابزاری ایشان از بیانات مقام معظم رهبری ...
(۱)
حضرت اقا در سال ۹۵
توجه به نام «اقتصاد مقاومتی» را به تنهایی مؤثر ندانستند و در خصوص راهحل و علاج وضع کنونی، افزودند: علاج، در تقسیم کردن اقتصاد مقاومتی به نقاط کلیدی و مهم و تمرکز همه همت مسئولین و مردم بر آن نقاط است و این نقاط کلیدی عبارت است از تولید داخلی و اشتغال بویژه اشتغال جوانان
جناب اژدری زاده شما در خصوص استفاده از تولیدات داخلی چی کردی
شما فرار رو به جلو نکن
مردم بهترین قضاوت کننده ان
(۲)
به مطلب زیر توجه شود که بخشی از نقطه نظر بنده نسبت به سخنان ایشان است
ماهي بزرگ، حوض كوچك
جمله ای از بزرگمهر در سدهء ششم میلادی نقل می شود که او علت شکست ساسانیان را این می داند که «آن ها کارهای بزرگ را به اشخاص کوچک می دادند و شغل های کوچک را به افراد بزرگ می سپردند. افراد بزرگ نسبت به شغل کوچک خود بی اعتنا شدند و اشخاص کوچک شایستگی کارهای بزرگ را نداشتند». قرن ها پس از بزرگمهر، دو دانشمند به نام های مارش و پری بودند که نظریهء «ماهی بزرگ، حوض کوچک» را مطرح کردند. آن ها دریافتند انداختن ماهی حوض در دریا و بلعکس انداختن ماهی دریا در حوض، عملکرد هر دو را به میزان قابل توجهی کاهش داده و آن ها را دچار تنش و استرس می کند. آن ها دریافتند که افراد به طور طبیعی تمایل دارند خود را با دیگران مقایسه کنند و احساس اینکه شخص قوی تری در اطراف آن ها حضور دارد، اعتماد به نفس آن ها را کاهش می دهد. به طور کلی آن ها دریافتند که انسان ها به طور طبیعی ترجیح می دهند یک شخص مهم در یک گروه کوچک باشند تا یک شخص معمولی در یک گروه بزرگ.
در نهایت از مجموع مطالعات آن ها و موارد مطرح شده می توان چنین استنباط کرد که فرمول شایستگی در برخی مدیران ایرانی به سمت صفر میل می کند. این بدان معناست که برخی مدیران نشسته بر مسند قدرت که از آن ها با عنوان «مدیران تصادفی» نیز یاد می شود، احتمال اینکه در انتخاب افراد زیردستشان به افراد ضعیف تر از خود رجوع کنند بیشتر است. این یعنی مدیری با نمره 17، مدیری با نمره 15، و او هم فردی با نمره 13 را به عنوان مشاور و زیردست انتخاب خواهد کرد و در نهایت حلقه های مدیریتی در فاز اجرایی و عملیاتی به صفر خواهد رسید. از مهمترین دلایل این امر می توان به بحران اعتماد، احتمال حرف شنوی بیشتر افراد ضعیف تر، بحران امنیت شغلی و در نهایت تلاش این دسته از مدیران برای بقا اشاره کرد...
(۳)
شیوه مدیریت، ضعف فنی، شکست
«عدم تعهد و عدم صداقت و پیش گرفتن رفتار دوگانه توسط مدیران و مربیان غیر متعهد، وظیفه نشناس و دارای ضعف های شخصیتی، مستقیما به ضعف فنی و شکستهای تیمی منجر میشوند، حتی اگر این مربیان، مدارک بین المللی و معتبر داشته و از نظر فنی دوره های تکمیلی معروفی را گذرانده باشند.»
از سایت وزین ورزش خوزستان در جهت روشنگری کمال تشکر را دارم.
جناب آقای اژدری زاده اقتصاد مقاومتی یعنی چه؟؟
یعنی اینکه فقط خوزستان و اهواز باید اون رو رعایت کنن
یعنی اینکه پولهای استان رو ببرن جاهای دیگه خرج کنن و ما دم نزنیم چون خونگرم هستیم و دین خودمون رو ادا کردیم
یعنی اینکه بهترین بازیکنهای تیممون رو بفروشیم و بازیکنهایی با نصف ارزش آنها جایگزین کنیم
جناب اردری زاده فقط خوزستان باید اقتصاد مقاومتی رو رعایت کنه چرا دلخوشی های ما رو نمیبینی بسه دیگه از رو برو
دلخوشی ما تیم فولاد خوزستان بود فولادی که یادگار آن جنوب دوست داشتنی بود شما جای بزرگی به نام آقای دهکردی اومدی حرمت خودتو نگه دار فولاد رو به گند کشوندی
اگر خدای ناکرده فولاد بره یه دسته پایین تر اونموقع اقتصاد مقاومتی شما میتونه فولاد رو احیا کنه
فوتبال حرفه ای شده اونوقت شما میگید نباید بازیکن خارجی بگیریم لباس خارجی بپوشیم درآمدزایی کنید بجای اینکه دم از اقتصاد مقاومتی بزنید
جناب اژدری زاده فولاد رو ببرید دسته پایین تر اونموقع خرجتون کمتر میشه و اقتصاد مقاومتی به خوبی خوب برای شما معنی پیدا میکنه تمام کنید این خزعبلات رو ما مردمی روشن هستیم و همه چیز را همه کس میدانند
سپاهان استقلال پرسپولیس هم میدانند اقتصاد مقاومتی چیست؟؟؟
به عنوان یه زجر کشیده خوزستانی که در هر مقطع از عمرم دچار یه معضل شده ام از قبیل جنگ خاک گرما شرجی بی برقی و هزاران اتفاق دیگر از بزرگان فوتبال میخوام به داد فولاد برسند
محمود فولادی
باور کنید این اقا اصلان فوتبالی نیست فقط واسه خود شیرینی برای مدیران فولاد داره این کارا و حرفارو میزنه اینو به شرف فوتبال خوزستان قسم میخورم البته مدیران از اینجور ادما خوششون میاد باید واقع بین بود %