به سایت خبری ورزش خوزستان خوش آمدید

      
شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ November 2024 23
کد خبر: ۳۵۳۷۱
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۳
تعداد نظرات: ۹ نظر

بررسی مشکل نفت آبادان و مسجدسلیمان در مجلس

بررسی مشکل نفت آبادان و مسجدسلیمان در مجلس

خوزستان اسپورت- پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است که طبق آن، قانون ممنوعیت کمک‌های دولتی به باشگاه‌های لیگ برتری برای مناطق محروم استثنایی قائل شوند.

به گزارش خوزستان اسپورت و به نقل از تسنیم، «اقتصاد» و «فوتبال» در دنیای امروز فوتبال، دو پدیده جدانشدنی از هم هستند. امروز هر اقدامی در دنیای فوتبال، قدمی به سمت سوددهی اقتصادی است و مدیران بزرگ حتی با خریدهای گرانقیمت چند صد میلیون دلاری، فکری اقتصادی برای جبران آن دارند. از جمله فروش پیراهن، مراسم رونمایی و راه‌هایی از این دست که هزینه خرید یک بازیکن گرانقیمت را جبران می‌کند. با این حال، داستان فوتبال ایران با همه جای دنیا متفاوت است و دیدگاه اقتصادی مشابه دیگر نقاط دنیا، عملی نیست.

یکی از بزرگ‌ترین راه‌های درآمدزایی باشگاه‌ها در دنیا، فروش حق پخش مسابقات‌شان در طول فصل، فروش پیراهن و اقلام هواداری باشگاه، پیش‌فروش بلیت بازی‌های خانگی و مسائل این چنینی است که هیچکدام از این درآمدها در ایران در اختیار باشگاه‌ها نیست. صداوسیما پولی بابت پخش تلویزیونی مسابقات فوتبال به باشگاه‌ها نمی‌دهد، فروش لباس و اقلام هواداری باشگاه‌ها حتی اگر شرکت معتبری آن را تولید کند در اختیار تولیدی‌ها و بنگاه‌های خرد بازار است و بیشتر باشگاه‌ها ورزشگاه خانگی ندارند و اگر هم داشته باشند، سیستمی برای پیش‌فروش بلیت بازی‌های خانگی نیست.

با تمام این تفاسیر، فوتبال باشگاهی ایران که دچار یک بیماری اقتصادی مزمن است و پیش گرفتن راه‌های مختلف نیز نتوانسته کمکی به آن کند، در یک برزخ قرار دارد. در قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران کمک‌های دولتی به باشگاه‌های حرفه‌ای ممنوع اعلام شده و با توجه به همین مسئله تیم‌هایی که در لیگ برتر حضور دارند، نمی‌توانند از کمک‌های مستقیم دولتی بهره‌ای ببرند، آنهم در شرایطی که بیشتر باشگاه‌های فوتبال ایران در لیگ برتر یا لیگ دسته اول، دولتی هستند و بخش زیادی از آنها که زیر نظر وزارت صنعت هستند با دور زدن قانون از این کمک‌ها بهره‌مند می‌شوند. به طول مثال از زمان اجرای این قانون و ممنوعیت کمک دولتی به باشگاه‌ها، کمتر کسی در تیم‌هایی چون سپاهان، فولاد، ذوب‌آهن، تیم‌های مختلف مس، گل‌گهر یا تیم‌هایی از این دست مشکل مالی مشاهده کرده است.

کمک دولتی به ورزش حرفه‌ای در حالی ممنوع اعلام شده است که هیچ بستری برای خصوصی شدن باشگاه‌ها فراهم نیست و اصلی‌ترین مسئله آن که حق پخش تلویزیونی است، در اختیار باشگاه‌ها قرار ندارد. حتی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس که برند معتبری هستند، در سال‌های اخیر و با ممنوع اعلام شدن کمک دولتی، دچار مشکلات اقتصادی زیادی شدند و با وجود داشتن برترین برند برای درآمدزایی از راه تبلیغات، اما همیشه در بدهی غوطه‌ور بوده‌اند. تیم‌های خصوصی هم یا نمی‌توانند زیر بار هزینه‌ها کمر راست کنند و خیلی زود به شخص دیگری واگذار می‌شوند یا سقوط می‌کنند. آنهایی هم که همچنان در بخش خصوصی به راه خود ادامه می‌دهند، تحت نظر هلدینگ‌های بزرگ اقتصادی هستند که با دریافت ارز ترجیحی از دولت یا معافیت‌های مالیاتی، حضور در فوتبال را به شکل فرصت می‌بینند.

در میان این تیم‌های دولتی یا خصوصی که هر کدام به شکلی با چالش‌های اقتصادی پیش می‌روند، تیم‌هایی چون نفت مسجدسلیمان یا صنعت نفت آبادان، همیشه با مشکل اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند و شاید برنامه ششم توسعه و ممنوعیت کمک دولتی به ورزش حرفه‌ای، بیشتر به ضرر این تیم‌ها بوده است، تیم‌هایی که تحت مالکیت وزارت نفت نه واگذار شدند و نه تکلیف‌شان مشخص شده است که بتوانند مانند تیم‌های صنعتی از راه دور زدن قانون، از کمک‌های مالی تغذیه شوند. این مشکل در مقطعی حتی باعث منحل شدن باشگاه نفت تهران شد و با توجه به اینکه این تیم پایگاه مردمی قدرتمندی چون صنعت نفت یا نفت مسجدسلیمان را نداشت، ابتدا به برخی افراد واگذار شد و در نهایت به سمت انحلال رفت.

طبق تبصره 2 از ماده 94 برنامه ششم توسعه در حال حاضر پرداخت وجه به ورزش حرفه‌ای ممنوع است که برابر استعلام انجام شده این ممنوعیت در فوتبال صرفاً مشمول تیم‌های لیگ برتری بوده و لیگ یک و سایر لیگ‌های فوتبالی در زمره قهرمانی و مشمول این ماده قانونی نیستند. منصور قنبرزاده که در شورای ورزش وزارت نفت حضور دارد، برای اصلاح این تبصره یادشده پیشنهادی را به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده است. در این پیشنهاد که به محمدمهدی فروردین رئیس فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی ارائه شده، درخواستی صورت گرفته تا در برنامه هفتم توسعه که تحت تدوین در مجلس است، قانون ممنوعیت کمک به ورزش حرفه‌ای با در نظر گرفتن تیم‌های لیگ برتری در مناطق محروم یا کم برخوردار که موجب نارضایتی اجتماعی می‌شود، اصلاح شود.

استثنا قائل شدن مناطق محروم و کم برخوردار در این قانون، از جمله پیشنهادات ارائه شده به مجلس شورای اسلامی است. به این ترتیب درخواست شده که؛ «پرداخت هرگونه وجهی از محل بودجه کل کشور به هر شکل و هر نحو به ورزش حرفه‌ای به استثنای مناطق محروم و کم برخوردار ممنوع و در حکم تصرف غیرقانونی در وجوه و اموال دولتی محسوب می‌شود، مناطق محروم و کم برخوردار که از این قانون مستثنی هستند و یا می‌شوند صرفاً براساس تقسیمات کشوری ابلاغی وزارت کشور تعیین خواهند شد».

باید دید این پیشنهاد که اکنون در فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی است، به مرحله اجرایی می‌رسد و آیا در برنامه هفتم توسعه، قانون ممنوعیت کمک دولتی به ورزش حرفه‌ای قابل اصلاح خواهد بود یا نه، قانونی که در صورت اصلاح به شیوه پیشنهادی و استثنا قائل شدن درباره مناطق محروم و کم برخوردار، به سود تیم‌هایی چون نفت مسجدسلیمان، صنعت نفت، پارس جنوبی و سایر تیم‌هایی خواهد شد که از مناطق محروم و کم برخوردار به لیگ برتر می‌رسند و نمی‌توانند از کمک‌های دولتی استفاده کنند. آنهم در شرایطی که بستر لازم برای خصوصی شدن باشگاه‌ها و کسب درآمد وجود ندارد.

پیامک :5000291247
نظرات بینندگان
تعداد نظرات: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۸
0
3
ممنون ازنگارنده. کاش یک نماینده عرضه کنه وبره تریبون بگن اگر مسجدسلیمان ونفت اش نبود شاید شما تا سالها نمی فهمیدین فوتبال چیه؟ فرودگاه چیه. سینما وووو.. ظلم است ظلم است شهر اولین ها از هرلحاظ شده شهر آخرین ها
Mis
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۸
0
3
امیدواریم دیگه حق این شهرهای ثروتمندی که همیشه جایگاه ارز آوری و ثروت برای تمام این سرزمین بودن و الان هم پر از منابع انرژی و .....‌هستن را برگردونن ، منتظر حق و حقوق این دو تیم محبوب جنوبی هستیم تا ستاره های خوزستانی با نگرانی مالی کمتری به ورزش و فوتبال بپردازن
Rama
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۸
1
4
ببین چه بلایی سر آبادان و ماهشهر و بندرعباس و مسجدسلیمان و ... اوردن که مخصوصا آبادان شهری که یه زمانی زیباترین شهر ایران بوده الان با این همه طلایی که رو زمینشون هست آبادان با اون پالایشگاه، بندرعباس با اون منطقه پارس جنوبی اینها واقعا چرا باید اسم محروم رو یدک بکشن واقعا تو مجلس خودشون خجالت نمیکشن وقتی به این شهرها محروم گفته میشه
پارس جنوبی کل گاز کشور رو داره تامین میکنه ایلام و کرمانشاه با این همه چاه نفت، آبادان و ماهشهر با پالایشگاه واقعا اگه مسوولین شهری و استانی بیغیرت و بله قربانگو نیستن پس چی هستن؟ این شهرها فقط برا تامین پول آقازاده هاست.
بعد تیمهای کرمانشاه و آبادان و پارس جنوبی و ماهشهر باید کاسه گدایی دست بگیرن ؟ زشت نیست واقعا با این همه درامد ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۸
0
6
آبادان داره چوب آقاییش رو در گذشته میخوره روزگاری بود که همه جوانان ایران آرزو داشتن بیان به آبادان تا هم شغلی پیدا کنن و هم از امکانات این شهر که پر از ساکنین و متخصصین اروپایی و آمریکایی بود استفاده کنن شهری که بعد از تهران همه چیز ازجمله پالایشگاه عظیم جهانی و پتروشیمی بزرگ و فرودگاه بین المللی و ۲۱ سینما و باشگاههای تفریحی زیاد و پاساژهای مدرن و مجموعه های ورزشی قایقرانی و تنیس و اسب سواری و ... و اتوبوسهای دو طبقه و سینمای تابستانی و دو شبکه اختصاصی تی وی و رادیویی که یکیش رادیو نفت بود . شهری که در سال ۵۶ بعد از تهران با ۵۰۰ هزار نفر جمعیت نشان از یک کلان شهر داشت . این شهر رنگین کمانی از اکثر مردمان و اقوام مختلف ساکن در آن داشت حال چرا بعد از انقلاب و بخصوص بعد از جنگ این شهر نامی اینگونه مورد بی مهری قرار گرفته جای تامل بسیار داره . آبادان تنها شهریه که اطرافش را آب این نعمت خدادادی احاطه کرده و یک زیبایی وصف ناپذیری به آن داده . یادمه وقتی فیلمی در آمریکا یا اروپا در حال اکران بود همان فیلم در آبادان هم در حال اکران بود و جالبه که پرواز آبادان به آمریکا یا اروپا مستقیما از آبادان صورت میگرفت و بدینوسیله کلی ارز وارد چرخه اقتصاد کشور میشد خدا لعنت کنه کینه توزان و کینه ورزان که با این شهر و مردمان نابش اینگونه نامهربانانه رفتار کرده و میکنن . ولی قطعا آبادان بخاطر پتانسیل های عظیم اقتصادی و جذابیت های توریستی دوباره بلند خواهد شد .
پاسخ ها
آرین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۱
بعضی افراد صاحب قدرت به اصطلاح مسئول حتی حتی با نام شهر آبادان مشکل دارند
Dani
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
0
2
درود بر ناشناس عزیز. بله آبادان داره تاوان ابهت و شکوه گذشته خودش رو میده زمانی که کارمندان و کارگران از سراسر ایران به آبادان میومدن و از شدت بزرگی و مدرنیته و شکوه آبادان دیگه به شهرهای خودشون برنمیگشتن. وقتی در جای دیگر ایران سینما و کازینو و باشگاه بازی نبود آبادان سی سینما داشت و باشگاه خانواده و باشگاه عمومی داشت و هرکس به آبادان میومد دهان از تعجب باز میموند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
0
1
تکلیف هر دو تیم نفتی خوزستان تا یک هفته قبل مسابقات معلوم نیست ؛مسولین دیکه برای سقوط این دو تیم باید چه کاری میکردن که نکردن؛
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
0
2
تا بخوان حضرات در مجلس این موضوع را بررسی و شاید شاید به نتیجه برسونن نصف لیگ جدید تموم شده ولی جالب اینه که نمایندگان خوزستان و بخصوص سه نماینده آبادان همواره سکوت کرده اند و فریاد نزده و نمیزنن که آقایون مجلسی چرا این قانون ضد مردمی فقط باید در مورد تیم های نفتی اجرایی باشه و سایر تیم های دولتی مثل دو تیم قرمز و ابی تهران یا سپاهان یا گلگهر یا مس یا آلومینیوم یا ...‌‌ و همین فولاد خوزستان که کارگراش همیشه غرق در مشکلات معیشتی هستن از این قانون مستثنی هستن .
محمد اورکی
|
United States of America
|
۰۰:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
0
1
باسلام
همیشه تیم های وابسته به مس مشکلات مالی نداشته‌اند و تیم های وابسته به صنعت فولاد مثل ذوب و فولاد و سپاهان هیچگونه مشکل مالی نداشته‌اند خوب چرا فقط تیم های نفتی؟
حتی پرسپولیس و استقلال وابسته به وزارت ورزش