خوزستان اسپورت- کام مردم فوتبالدوست خوزستان از شنبه شب هفته جاری به تلخی گراییده است.
به گزارش خوزستان اسپورت، ساعاتی از انتشار خبر استعفای مدیران باشگاه فولاد خوزستان در خوزستان اسپورت نگذشته بود که صفحات شبکه های اجتماعی شاهد واکنش گسترده مردم این استان نسبت به اتفاق مهم اول هفته شد.
از صبح روز یکشنبه هم نوبت به تحلیل ها و اظهارنظرهای متفاوت از سوی تعدادی از مسئولان و رسانه ها در رابطه با دلایل استعفای مدیران باشگاه فولاد رسید و حدس و گمانه زنی های زیادی درباره عوامل رخ دادن این اتفاق صورت گرفت.
در عین حال، استعفای مدیران باشگاه فولاد خوزستان که از نظر تعدادی از مسئولان استان و برخی از رسانه ها، اتفاقی غیرمنتظره و مبهم قلمداد می شود، در واقع یک اتفاق طبیعی و قابل پیش بینی بود.
دلیل رخ دادن این اتفاق هم کاملاً واضح است: مالکان کارخانه فولاد خوزستان که از دو سال پیش عمده سهام این کارخانه را از طریق بازار بورس تهران خریداری کردند، علاقه ای به هزینه کردن بخشی از درآمد این کارخانه عظیم در ورزش حرفه ای ندارند. مالکان کارخانه فولاد از زمان تملک عمده سهام این کارخانه، اقدام به کند کردن سیستم پرداخت مبالغ قراردادهای اعضای تیم فولاد خوزستان کردند و از دو سال قبل به وضوح می شد سرنوشت امروز باشگاه فولاد را پیش بینی کرد.
برای اثبات این موضوع کافیست به پاییز سال 92 برگردیم. به زمانی که حسین فرکی مربی تیم فولاد خوزستان بود و نگارنده در خصوص احتمال قربانی شدن باشگاه فولاد خوزستان و هدر رفتن این سرمایه عظیم استان مطالبی را در رسانه های استانی و کشوری منتشر کرد و نسبت به خطر پیش روی باشگاه فولاد هشدار داد. مطالبی که با تکذیب از سوی اساتید تکذیب مواجه گردید.
با این امید که مشکلات پیش آمده برای باشگاه فولاد خوزستان با درایت مسئولان ارشد استان - ولو به شکل موقت - برطرف شود، نمونه ای از مطالب منتشره در روز یکشنبه 24 آذر 92 را مرور کنید:
باشگاه فولاد قربانی خصوصی سازی میشود؟
یعقوب کعبی
در اواسط دهه 80 و بعد از تغییر در سطح مدیریت کلان کشور، مدیرعامل وقت شرکت فولاد خوزستان به توصیه صاحب منصب های پیشین وزارت صنایع، رویکرد باشگاه فولاد را تغییر داد که نتیجه آن تغییرات، سقوط قهرمان دوره چهارم لیگ برتر به دسته پایین تر بود.
سال ها بعد از آن قهرمانی نافرجام، اخباری نگران کننده پیرامون صاحب امکانات ترین باشگاه ورزشی کشور شنیده می شود و ارسال پالس های منفی به سوی باشگاه فولاد، نگرانی هایی را در خصوص ادامه حیات این باشگاه ایجاد کرده است.
واگذاری بخش عمده سهام شرکت فولاد خوزستان به یکی از شرکت های منتسب به سازمان تأمین اجتماعی در چند ماه گذشته و ورود سهامداران جدید به کارخانه فولاد، با تغییرات سیستماتیک در بخش مدیریت کلان این قطب تولید فولاد خام کشور همراه بوده است. تغییراتی که گسترش دامنه آن به زیرمجموعه ها و لایه های بعدی این کارخانه، یک تهدید جدی برای ادامه فعالیت باشگاه فولاد خوزستان به شمار می رود.
هر چند که زمزمه این اخبار نگران کننده هنوز فراگیر نشده و مدیران باشگاه فولاد توانسته اند با استفاده از تجربیات مدیریتی خویش به کنترل اوضاع بپردازند و مانع از آسیب دیدن تیم دوست داشتنی فوتبال جنوب شوند، اما بازخوردهای اولیه این تحولات را می توان در بدنه تیم فولاد مشاهده کرد.
کند کردن سیستم پرداخت مبالغ قراردادهای اعضای تیم فولاد خوزستان از سوی مدیران رده بالاتر، چالش های اولیه را در تیم ایجاد کرده است. باشگاه فولاد که همواره الگوی پرداخت به موقع قراردادهای ورزشکاران بوده، وارد مرحله ای شده که به عنوان مثال گلزن ترین هافبک فصل گذشته اش به دلیل عدم پرداخت کامل قسط نیم فصل اعضای تیم، رودرروی مسئولان باشگاه قرار می گیرد تا حسین فرکی سرمربی فولاد ناچار شود در هر 3 بازی دور برگشت لیگ، نام این بازیکن را از فهرست 18 نفره حذف کند.
پرداخت نشدن پاداش صعود به لیگ قهرمانان آسیا، با وجود سپری شدن ماه ها از خاتمه فصل گذشته، دیگر نمونه قابل ذکر است. و البته روند تکمیل ورزشگاه اختصاصی فولاد خوزستان که در برهه زمانی اخیر، کند تر از گذشته دنبال می شود.
طبیعی است که با فراگیرتر شدن مشکلات و بالا رفتن نارضایتی ها، پایین آمدن تیم فولاد در جدول رده بندی نمی تواند دور از ذهن باشد. در چنین فضایی، سهامداران جدید الورود کارخانه فولاد، توجیه مناسبی برای محدودتر کردن دامنه فعالیت باشگاه پیدا می کنند و به مرور زمان، زمزمه هایی که اخیراً در محافل مدیریتی استان خوزستان گسترش یافته، به مرحله عملیاتی نزدیک می شود.
طبق اعلام یکی از نمایندگان اهواز در مجلس شورای اسلامی، قرار است که بخش اعظم درآمد حاصل از خصوصی سازی شرکت فولاد خوزستان، به ساخت اتوبان تهران-شمال و توسعه قطار تهران-پرند اختصاص پیدا کند. این در حالیست که روزانه صدها نفر از ساکنین اهواز به واسطه آلودگی های ناشی از وجود کارخانجات صنعتی نظیر فولاد خوزستان دچار مشکلات تنفسی می شوند.
در چنین شرایطی حفظ و تقویت باشگاهی به مانند فولاد خوزستان، کمترین حقی است که مردم فوتبالدوست این منطقه مطالبه می کنند.
باشگاه فولاد خوزستان برای شهر اهواز و منطقه جنوب غرب ایران، نه یک تیم ورزشی، که یک سرمایه و فرصت محسوب می شود.
لینک یک مطلب در تاریخ 24 آذر 92 در خوزنیوزتصویر یک مطلب در تاریخ 24 آذر 92 در روزنامه ایران ورزشی:
واقعا ناراحتم و جز تاسف هیچی نمیشه گفت.
فقط امیدوارم کسی کاری کنه وگرنه به مدیران فعلی فولاد امیدی نیست. ایشالا جلوی اینکارشون گرفته بشه
به امید سربلندی فولاد
طلسم استقلال پس از 12 سال شکسته می شود؟!
با استعفای مدیران فولاد شایعه شده اسکوچیچ هم به زودی راردادش را با این باشگاه فسخ می کند تا شاید جانشین قلعه نویی در استقلال شود. حالا جالب اینکه بدانید در صورت عملی شدن این داستان، طلسم 12 ساله استقلال در لیگ برتر شکسته خواهد شد. در اینجا بد نیست بدانید استقلالی ها از لیگ دوم تا به امروز سرمربی خارجی نداشته اند و پس از کخ آلمانی هدایت تیم شان را فقط و فقط به مربیان داخلی سپرده اند. به نظر شما طلسم 12 ساله استقلال امسال شکسته می شود؟!
نگاهی به مطلب مطرح شده رویکردی چندگانه را روایت می کنند ا-براساس قوانین فیفا فوتبال سیاسی نیست و مقامات سیاسی حق ورود به مسائل فوتبال را ندارند2-فوتبال یک ورزش حرفه ای است که هدف آن ایجاد شور وهیجان اجتماعی در جامعه است3-فوتبال یک مبنع اقتصادی است ، چرا که برای تامین منابع مالی از محل های حق پخش تلویزیونی - تبلیغات - فروش بلیط و.... درآمد کسب کرد لازم فوتبال کشور هیچکدام از استاندارده را ندارد باشگاه فولاد خوزستان توانست یک شور اجتماعی در استانی که سرمایه گذاری برای تفریح کردن سخت است در جامعه ایجاد نمایند، این تلاش ثمره همین مدیران بوده و امید است قدر این سرمایه اجتماعی فارغ از هرگونه جناح بندی واظهار نظر سلیقه ای با رعایت حرمت وشان تمامی طرفین این معادله به راه حلی منطقی در جهت توسعه وآبادانی خوزستان بویژه ورزش و تفریح که هانند نگینی ارزشمند بر تارک ایران اسلامی است برسیم .انشاء الله
از دشمنان برند شکایت به دوستان...چون دوست دشمن است شکایت کجا بریم
حرف زدن فایده نداره...
حرف زدن فایده نداره...